Praktijk voor psychotherapie John Cahill

Wat is Gestalttherapie en coaching?

Als adviezen van anderen je niet helpen.
Als je op zoek bent naar meer overzicht, rust en zelfvertrouwen.

Als je jouw verhaal achter je leven beter wilt begrijpen, zodat je er beter richting aan kunt geven.
Als je een laagje dieper wilt kijken.
Als je er aan toe bent om jezelf in de ogen te kijken.
Als je beter je eigen weg wilt vinden.
Als je op zoek bent naar een leven waarin je jezelf beter herkent.

Gestalttherapie is een ervaringsgerichte en lichaamsgerichte vorm van psychotherapie die kijkt naar de mens als geheel en uitgaat van het principe dat iedereen in staat is tot verandering.
Gestalttherapie geeft aandacht aan de wisselwerking tussen jou en je omgeving in het hier en nu. In therapie word je ondersteund bij het herstellen van het bewustzijn over gedrag, gevoelens, gedachten en emoties die ontstaan in contact met je omgeving.
Door contact te maken met je eigen beleving en behoeften, leer je op een creatieve manier met je problemen om te gaan waardoor eerder in je leven vastgezette patronen weer in beweging kunnen komen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om verantwoorde keuzes te maken en adequater antwoord te geven op vragen die de realiteit aan je stelt.

Gestalttherapie houdt zich niet zozeer bezig met waarom je iets doet, maar vooral hoe je dat doet. Hoe je spreekt, kijkt en je terugtrekt, zegt veel over hoe je contact maakt met de ander en wat er mogelijk misloopt in dat contact.

Het contact tussen de therapeut en de cliƫnt is hierin de belangrijkste factor. Er is vooral sprake van een gelijkwaardige ontmoeting tussen jou en de therapeut.

 

 

Contact

Telefonisch contact psychotherapie en coaching06 24835516
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Stuur een mail
Praktijkadres
D.D. Eisenhowerstraat 40
9728RW Groningen

Routebeschrijving

 Afspraak maken   

Sorry,your broswer do not support EasyTagCloud 3D Plugin

behoefte bewustwording Coaching communicatie gedrag Gestalttherapie identiteit individuele therapie Links Maatschappij omgeving Privacy psychische klachten relatie Relatieherapie schaamte schuld Therapy in English verantwoordelijkheid werksituatie wisselwerking Zelfregulatie